AcasăConstanțaStelian Ion : Portul Constanța trebuie să redevină competitiv și să atragă...

Stelian Ion : Portul Constanța trebuie să redevină competitiv și să atragă mărfurile care în prezent trec prin alte zone

-

E nevoie ca România să își valorifice poziția geografică. Având acces și la Marea Neagră și la Dunăre, România își poate maximiza circuitele comerciale, dacă gestionează bine acest avantaj.

Portul Constanța este căpușat de varii grupuri de interese. Participarea minoritară a Fondului Proprietatea a scos la iveală numeroase sifonări de fonduri. Portul Constanța trebuie să redevină competitiv și să atragă mărfurile care în prezent ocolesc România și Marea Neagră. Pentru atingerea potențialului real al transportului naval este necesară creșterea performanței lanțurilor logistice multimodale.

Printre altele, în programul de guvernare USR PLUS propunem:
1) Unificarea companiilor cu atribuții similare. Astfel, dorim fuziunea Portului Constanța cu Compania Națională care gestionează Canalul Dunăre Marea Neagră. Domeniul integrat de activitate face ca aceste companii să funcționeze mai eficient ca un tot unitar.
2) Listarea pe bursă a portului Constanța. Listarea pe bursă permite un acționariat activ care să fie atent la acțiunile conducerii și să descurajeze corupția și furturile. De asemenea, listarea ar da un profil public mai proeminent portului Constanța și i-ar permite finanțarea din mai multe surse.
3) Îmbunătățirea condițiilor de navigare prin dragarea Dunării, astfel încât să asigurăm navigabilitate 365 de zile pe an. Pentru acest obiectiv este nevoie de colaborare internațională între România, Bulgaria și Serbia.

Stelian Ion

Mai multe detalii ale programului de guvernare USR PLUS: https://www.usrplus.ro/40_de_angajamente_la_guvernare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

”Drulă nu e om, e câine (…) Omul e nebun!”. Asta...

0
Asta spunea mafia transpartinică despre Cătălin când a ajuns ministru al Transporturilor. Deputatul PNL George Stângă și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, au...