AcasăConstanțaStelian Ion pentru Constanța: Constanța va renaște, exact așa cum am afirmat...

Stelian Ion pentru Constanța: Constanța va renaște, exact așa cum am afirmat și în campania electorală

-

Că vor unii, că nu vor, nu se pot opune valului schimbării. Iar la Constanța, schimbarea se poate face doar cu USR PLUS.

Este fabulos că am scăpat Constanța de PSD. Și nu pentru că nu ne plac nouă aceste trei litere, ci pentru că acest partid a adus la Constanța corupția și sărăcia. Iar faptul că scăpăm de PSD este, în primul rând, o mare realizare constănțenilor. Lor, constănțenilor le mulțumesc foarte, foarte mult pentru mobilizare și încredere!

În ceea ce ne privește, deși nu suntem pe primul loc, primim felicitări din toate părțile. Din punct de vedere politic, la Constanța, adevărata învingătoare a acestor alegeri locale este alianța USR PLUS. De aceea, înțeleg și atmosfera sumbră de dincolo. Când dai gol cu mâna, nu ai de ce să te lauzi. Ne-am luptat cu niște interese dubioase, obscure, care au împins lucrurile foarte departe în campania electorală. S-au executat tot felul manevre, bazate pe atacuri și minciuni sfruntate: ba era domnul Chițac singurul care se lupta cu Decebal Făgădău, ba avea 39% în sondaje, ba 150%. Minciuna a ținut, din păcate, pentru că o parte din electoratul nostru, din disperarea de a scăpa de PSD și Făgădău, a migrat spre PNL. În realitate, lucrurile au stat exact așa cum v-am spus noi: a fost o competiție umăr la umăr, până în ultimul minut de vot. Dacă nu existau acele manipulări, sunt convins că situația era altfel. De asemenea, este evident că, dacă aveam alegeri în două tururi, USR PLUS câștiga și Primăria, și Consiliul Județean Constanța. De aceea PNL nu a dorit cu adevărat alegeri în două tururi. Din acest punct de vedere, în 2024 lucrurile vor sta altfel.

Dar nu e vremea văicărelilor. E vremea să privim spre viitor. Vreau să le transmit liberalilor, mulți dintre ei dezamăgiți de propriul candidat, că suntem deschiși colaborării. Dar asta dacă nu cumva PNL își dorește să refacă USL la Constanța și să colaboreze cu PSD. Da, suntem dispuși să cooperăm cu consilierii PNL, mai puțin cu noul primar, în care nu avem încredere. Avem de-a face cu mandatul unei persoane față de care avem foarte, foarte mari rezerve, din mai multe puncte de vedere. Despre această persoană, domnul Bogdan Huțucă spunea că nu este om de echipă, iar Ludovic Orban o numea dezertor. Vom vedea dacă își va termina mandatul, având în vedere problemele de integritate pe care presa deja le-a dezvăluit. Discuțiile și negocierile pe care le vom purta vor fi în jurul programului nostru, la care ținem foarte mult. Nu vom negocia în jurul unor persoane sau în jurul intereselor acestora. Ne dorim ca, după 4 ani, dacă nu toate proiectele din programul ”Constanța renaște”, măcar mare parte dintre acestea să fie implementate. Pentru că programul nostru este construit pornind strict de la interesele și dorințele constănțenilor.

USR PLUS are o echipă minunată, care va merge în primărie cu o nouă abordare: transparență, deschidere către dialogul cu cetățenii, determinare și o viziune, inovatoare în proiectele pe care le vom susține. Veți vedea, în sfârșit, cum arată niște consilieri locali care nu dorm în fotolii. Echipa consilierilor USR PLUS va fi motorul Primăriei Constanța. Îi asigurăm pe toți constănțenii, chiar și pe cei care nu ne-au votat, de transparență și respect. Cu sau fără voia unora, Constanța va renaște.

Stelian Ion pentru Constanța
Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

”Drulă nu e om, e câine (…) Omul e nebun!”. Asta...

0
Asta spunea mafia transpartinică despre Cătălin când a ajuns ministru al Transporturilor. Deputatul PNL George Stângă și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, au...