AcasăConstanțaRestaurantul Nunta Zamfirei din Eforie Nord anii '70

Restaurantul Nunta Zamfirei din Eforie Nord anii ’70

-

Restaurantul Nunta Zamfirei din Eforie Nord a fost deschis în 1967 şi a devenit celebru pentru momentele folclorice din toate zonele etnografice ale ţării, cu tematica nunţii tradiţionale. Turiştii străini veneau şi se întorceau în anii următori la Nunta Zamfirei, atraşi de specificul rustic, dar şi de sarmalele cu mămăliguţă gătite de bucătari.

La vremea respectiva, Nunta Zamfirei a fost un mare succes. Potcoava are un istoric interesant. A fost o magazie si ministrul de-atunci, iesind din Hotel Europa, a vazut-o.

„Bine mai, Ioane, vis-a-vis de Europa o magazie ?”

Si a aparut Potcoava de Aur. Cornel Patricihi cu trupa mica asigura spectacolul.

Ansamblul folcloric de la Nunta Zamfirei a fost invitat intr-un turneu in Italia unde s-a bucurat de succes. Ca fapt divers, tata a chemat o matusa de la Cluj sa-i invete pe bucatari sa faca sarmale (inainte mereu ramaneau nemancate in farfurii). Evident ca in spectacol, nunta fiind, exista „betivul” care se plimba cu o plosca cu vin printre meseni.

Concurs „Cel mai bun calusar” cu ultima proba saritura peste bat., culcat pe spate. Vinul era la liber, din doua butoae (vin adus de la Murfatlar).

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

”Drulă nu e om, e câine (…) Omul e nebun!”. Asta...

0
Asta spunea mafia transpartinică despre Cătălin când a ajuns ministru al Transporturilor. Deputatul PNL George Stângă și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, au...