Ramazan Bayramınız hayırlı ve mübarek olsun!

Moștenirea Köstenceului otoman trebuie prezervată și respectată cu bune sau rele!

Una din mărturiile acestei perioade a fost clădirea Casei Beiului (sau Casa Pașei de Silistra). Se afla pe faleza mării, aproximativ în dreptul Băilor de la Vii și în perioada existenței acestor băi avea funcțiune vilegiaturistică.

În perioada comunistă, clădirea intră în proces de degradare continuă și, în ciuda unor propuneri de transformare în restaurant sau cofetărie, aceasta va fi demolată cu intenția edificării unui bloc de locuințe. Proiectul nu s-a mai concretizat iar locația a rămas liberă de sarcini până în ziua de azi.

O astfel de bijuterie arhitecturală orientală trebuie reconstituită și recuperată. Fie în fosta locație, unde ar fi cel mai indicat, fie în altă parte unde s-ar potrivi mai bine.

De ce nu, în parteneriat cu Turcia si Regatul Unit al Marii Britanii, s-ar putea crea un complex inspirat de Casa Beiului, care pe de o parte să cinstească memoria orientului dar pe de altă parte să fie o mărturie a recunoștinței perioadei dintre Războiul Crimeei și alipirea Dobrogei la Regatul României.

mai mult la   facebook.com/TomisConstantiana/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.