Focus Press vă propune un exercițiu de imaginație. Să ne întoarcem în timp, acum peste 100 de ani, căutând în istoria micii urbe a Constanței, orașul de la malul Mării Negre, atât de iubit de Familia Regală a României, locul unde Majestățile Sale și-au lăsat atât de adânc amprenta. Ne-a lăsat moștenire, nouă, urmașilor lor, clădiri impresionante, clădiri care și astăzi stau neclintite.

Palatul Regal a fost prima reşedință regală la Marea Neagră. Construcţia acestuia a început în anul 1902, fiind finalizată în 1906, an în care Regele Carol I își serba cele patru decenii de domnie.

“Construcția acestei clădiri s-a întâmplat începând cu anul 1903 când prefectul Scarlat Vârnav se gândeşte să construiască şi o reşedinţă regală. Locuinţa regelui Carol I şi a reginei Elisabeta de pe strada Traian era utilizată foarte mult de perechea regală în timpul verii. Edificiul este încadrat astăzi între Cercul Militar (fosta Prefectură a Constanţei) şi Judecătorie, care a fost Tribunalul. Este atribuit ca spațiu pentru această construcție o grădină care se numea Belvedere și care ocupă actualul loc pe care se află Cercul Militar. Odată cu Prefectura, autoritățile locale hotărăsc să construiască și un Palat Regal pentru sosirile regelui Carol I la Constanța și în același timp se construiește și Judecătoria.”

mai mult la   /focuspress.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.