Hotelul Palace, simbol al Constanței vechi și, totodată, „fratele mai mic“ al Cazinoului, este scos oficial la vânzare

0
552

 

La 106 ani de la inagurare, împliniți nu mai departe de luna trecută, și la 70 de ani de la naționalizarea care avea să-l țină departe de adevărații săi proprietari timp de zeci de ani, Hotelul Palace, simbol al Constanței vechi și, totodată, „fratele mai mic“ al Cazinoului, este scos oficial la vânzare.

Anunțul a fost publicat recent pe un site specializat în vânzarea imobilelor istorice, cu mențiunea că prețul este disponibil la cerere.

De altfel, Hotelul Palace în sine reprezintă, pentru toți iubitorii Constanței vechi, o inimă ce încă bate în centrul vechi al orașului. Iar faptul că fratele său mai mare, însuși Cazinoul din Constanța, a intrat într-un amplu proiect de reabilitare și consolidare nu face decât să alimenteze speranțele tuturor iubitorilor arhitecturii vechi că și Palace-ul va fi salvat de la uitare.

„Luxul necesr categoriei sale privilegiate“

Hotelul Palace a fost inaugurat în data de 12 iulie 1914. Nu întâmplător Palace-ul este considerat „fratele mai mic“ al Cazinoului. Acesta a fost ridicat în urma angajamentului pe care și l-a luat baronul Edgar de Marçay.
Baronul concesionase în anul 1912 Cazinoul din Constanța, în urma deciziei Primăriei Constanța.
Cu această ocazie, Edgar de Marçay se angajase în fața autorităților locale constănțene să construiască un spațiu special în care să poată fi găzduiți pasionații de jocuri de noroc ce veneau special pentru mărețul edificiu construit recent la Marea Neagră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.