Hotelul Carol din Constanța intră în reabilitare

0
460

Sediul Comandamentului Flotei intră într-un amplu program de reabilitare. Clădirea de secol XIX este deteriorată și a fost reabilitată în mai multe rânduri de-a lungul timpului. Ultimul proiect de acest gen a avut loc în 2018, însă lucrările au fost sistate pentru că nu se desfășurau conform procedurilor. Luna aceasta a fost semnat proiectul care îi va reda monumentului istoric strălucirea de odinioară.

Actualul sediu al comandamentului militar este fostul hotel Carol I primul stabiliment construit în Constanța, atunci când Dobrogea a revenit în granițele țării. Piatra de temelie a hotelului a fost pusă chiar de prințul Carol I, atunci când a venit pentru prima dată la malul marii.

Hotelul Carol se construiește pe stâncă, și a fost norocul acestei instituții că a fost construită pe stâncă pentru că, iată, rezistă încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea. A fost cel mai frumos, cel mai elegant, cel mai vizitat hotel din Constanța vreme de decenii. Aici venea elita țării în vacanțele estivale. Aici se dădeau marile banchete, aici venea și regalitatea în momentul în care își făcea vizitele și invita autoritățile locale la banchete festive”, declară Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă Constanța.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.