Acasă Blog

Radu Hossu : Se încearcă eliminarea mea publică! Vă rog citiți până la capăt!

0

Ieri, Adevărul a scris despre strângerea de fonduri pe care o fac pentru Ucraina. Astăzi, patroana firmei M&M Express – care face transport din Brașov către Aeroportul Otopeni a trimis un email celor de la Adevărul cum că autoritățile statului mă caută pentru trafic de arme, probleme cu strângerea de fonduri, că am spus că există mercenari români aici și pentru că am pus steagul României pe mercenari ucraineni.

Această individă, care stă în Brașov, apropiată de Liviu Dragnea și (după spusele ei) prietenă cu Președintele Consiliului Județean Brașov – Adrian Ioan Veştea, este o pro-putinistă și face parte din gașca de oameni care vor să discrediteze orice deranjează sistemul lor (nu îi dau numele, pentru că nu îi fac reclamă, însă brașovenii care mă urmăresc o știu). Nu e la prima abatere, însă de data asta scriu despre acest lucru, pentru că din nou, consider că astfel de informații false, preluate de alte redacții (adevărul.ro a fost sănătos la cap și nu a preluat aberațiile) pot să-mi pună și mai mult viața în pericol, având în vedere că sunt destui putiniști în România.

Să le luăm pe rând:

  1. Strângerea de fonduri. Într-adevăr au fost probleme, cu Revolutul, dar despre asta știți deja pentru că mi-au blocat contul, pentru că a fost un influx mare de intrări de bani în conturi. Însă cei de la Revolut au înțeles problema și mi-au deblocat contul mult mai repede decât mă așteptam. Iar toată această campanie se va încheia, când se va încheia, cu un raport detaliat asupra tuturor cheltuielilor.

  2. Traficul de arme. Armele pe care le trafichez eu sunt cuvintele mele scrise aici. Voi sunteți muniția pe care o folosesc pentru a ajuta Ucraina, din multul sau puținul nostru, pentru că în acest moment oamenii din Ucraina au nevoie de ajutorul nostru. Într-adevăr am cumpărat plate carriere (veste anti-glonț goale) și echipamente pentru militari și o voi face în continuare. La fel cum voi cumpăra (deja am cumpărat o parte din ele) mașini 4×4 care le salvează viața militarilor ucraineni din linia zero. Am cumpărat camere de supraveghere pentru a-i ajuta pe cei din Mykolaiv să-și păzească mai bine orașul. Nu am cumpărat nicio armă și nu voi cumpăra vreodată arme sau ceva asemănator din banii de donații.
  3. Steagul României pe uniformele unor militari ucraineni. De când sunt aici am văzut streagul Lituaniei, Estoniei, SUA, Cehiei, Slovaciei și al României, ca fiind câteva exemple, pe vestele anti-glonț ale soldaților din Garda Teritorială Ucraineană. Este felul lor de a-și arăta aprecierea față de țările care îi ajută. Nu există nicio legislație în vigoare în Ucraina care să le interzică așa ceva, ba mai mult, se găsesc în magazinele militare din Ucraina, de cumpărat la liber.

4. Mercenari români. Nu există mercenari aici. Există voluntari. Veterani care au luptat în diferite teatre de război, cu experiență militară și care au sărit în ajutorul Ucrainei. Și sunt zeci de mii, din peste 50 de țări, cum a spus chiar consilierul lui Zelensky, Mihail Podoliyak. Mercenar înseamnă să n-ai mamă, să n-ai tată. Oamenii ăștia care sunt aici și știu că sunt și români, sunt pentru că înțeleg prin ce situație groaznică trecem ca lume și cât de devastatoare este această invazie pentru toată lumea, nu doar pentru Ucraina.

Așadar, sunt sigur că după ce Transnistrenii m-au luat în vizor și îmi vor moartea (au scris public asta pe cel mai mare grup al lor), așa cum ruși din rusia mi-au scris în privat că-mi vor face cum au făcut la Bucha (vă aduceți aminte print-screen-urile de acum câteva luni pe care le-am pus ca dovadă?) – adică mă vor măcelări, așa și în România se vor înteți atacurile asupra mea pentru că cu cât sunteți mai mulți care susțineți acest efort umanitar, cu atât mai mult deranjez.

Vă spun toate aceste lucruri fiind în Ucraina, având (credeți-mă) destul de mult stres, fiind în zonă de război, pentru a vă pune în gardă în cazul (posibil) în care cine știe ce site-uri obscure vor scrie despre mine sau despre această campanie, fel de fel de prostii.

Un lucru grav este că sunt folosite numele unor instituții de forță ale României, în discreditarea mea, iar acestea vor trebui să reacționeze public, în opinia mea, altfel, oricine poate face o plângere nefondată și să se folosească de ea „mințind poporul cu televizorul”.

Cel mai grav și iresponsabil este că acești oameni care fac jocurile politice ale lui Putin și ale auriștilor, îmi pun realmente viața în pericol, generând falsuri cum că aș fi chiar eu mercenar. Eu sunt corespondent de război, verificat de SBU (serviciul de inteligență intern al Ucrainei), Ministerul Apărării din Ucraina, dar și de Ambasada Ucrainei la București (care mi-a și cerut ajutorul în mod oficial, prin intermediul atașatului militar) și acreditat de Ministerul Apărării din Ucraina.

Eu nu mă voi opri, voi continua această acțiune umanitară. Nu m-au oprit bombele din Bakhmut, nu o să mă oprească astfel de intimidări din partea unor oameni de cea mai joasă speță. Toate încercările astea de distrugere a imaginii mele nu arată decât că împreună ne facem treaba bine, iar tot acest stres legat de aceste falsuri merită, când văd și știu că sute, mii de oameni, zeci sau poate chiar sute de soldați vor beneficia de ajutorul nostru, al tuturor.

Slava Ukraini!

Radu Hossu 

Nicușor Dan : Am primit cu recunoștință în numele Primăriei Capitalei o secțiune din Zidul Berlinului

0

🟢Am primit cu recunoștință în numele Primăriei Capitalei o secțiune din Zidul Berlinului, donată de Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române „Ion I. C. Brătianu” (ISPRI) și Asociația “LARICS”.

🟢Vom identifica cât mai rapid cel mai bun loc pentru amplasarea acesteia astfel încât să fie accesibilă celor care își doresc să o vadă.Bucureștiul se alătură astfel orașelor lumii care expun bucăți din fostul Zid al fricii și al suferinței, amintind tuturor de victoria democrației, a libertății și a drepturilor.

🟢Zidul Berlinului este poate cea mai puternică imagine fizică a ceea ce a însemnat comunismul, iar în aceste vremuri complicate în care pericolul extremismului amenință din nou Europa, cred că e mai mult decât necesară cunoașterea istoriei.

Căderea zidului a reprezentat un pas înainte pentru pace, iar pentru România a însemnat începutul transformării ei într-un stat democratic și liber.

🟢M-aș bucura foarte mult ca tinerii să vină în număr mare să privească această secțiune din zid și să înțeleagă că ea e dovada faptului că nimic nu se poate clădi prin ură, violență, prin teamă sau prin forță.

iața Victoriei: Invitat este primarul general al Capitalei, Nicușor Dan

0

Clotilde Armand : Am sesizat ANAF să confiște de la restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău aproximativ 1 milion de euro

0

Am sesizat Agenția Națională de Administrare Fiscală să confiște de la restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău aproximativ 1 milion de euro, bani obținuți ilegal după ce administratorii au ignorat dispozițiile de suspendare a activității date de Poliția Locală Sector 1.

Ce facem la Sectorul 1 este o premieră în România: încasările teraselor, restaurantelor, cluburilor și barurilor, care aleg să rămână deschise pentru clienți până la data autorizării, după ce poliția locală le-a suspendat activitatea, vor fi confiscate și virate la bugetul de stat. Am mai sesizat ANAF-ul cu alte două astfel de cazuri, un restaurant și un bar situate în zona centrală, iar suma totală care urmează să fie confiscată de la cele trei unități de alimentați publică este de aproximativ 8 milioane lei.

Este vorba de o prevedere legală pe care primarii din întreaga țară o au la dispoziție, dar pe care nu o aplică din diverse motive: “desfășurarea oricărui exercițiu comercial în perioada suspendării activității comerciale se sancționează cu amendă, iar veniturile realizate ilicit în perioada dintre data suspendării activității comerciale și momentul constatării contravenției se confiscă și se fac venit la bugetul de stat” (OG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață).

În acest moment, avem în evidențele Poliției Locale aproximativ 10 unități (dintre care 5 în incinta Parcului Herăstrău, zonă în care suntem sesizați frecvent că se tulbură liniștea publică) care funcționează în continuare, deși au activitatea suspendată.

Vom aplica aceeași procedură de sesizare a ANAF și în cazul acestora, fără nicio discriminare! Tot ce au încasat în această perioadă sunt venituri ilicite care trebuie să ajungă la bugetul de stat.

Tocmai că este ceva nou, am analizat în ultima perioadă această situație, și am stabilit o procedură de lucru împreună cu reprezentanții Poliției Locale, dar și ai altor instituții ale statului, pentru a pune în aplicare legea. Încurajăm activitățile comerciale desfășurate în cadrul legal, reglementat, dar cei care au impresia că regulile sunt pentru alții și ei nu pot fi atinși să știe că nu vom mai permite activități ilegale care ar putea dăuna cetățenilor din Sectorul 1.

Falimentul Blue Air și achiziția de BMW-uri de către Poliție s-au întâmplat sub tutela lui Iohannis

0

Președintele USR, Cătălin Drulă, susține o conferință de presă pe temele Blue Air și achiziția de BMW-uri de către Poliția Română.

Radu Mihaiu : Primăria sectorului 2 propune o masă caldă şi after-school pentru 2080 de copii

0
2080 de copii înscrişi la programul şcoală după şcoală în acest semestru.
Unul din obiectivele importante pentru mine în acest an acesta a fost atins. Primăria sectorului 2 propune o masă caldă şi program de tip after-school până la ora 18 pentru 2080 de copii.
Am început cu 900 de copii în ianuarie şi iată că am ajuns la peste 2000 de copii, aşa cum ne propusesem. Fiecare copil beneficiază de o finanţare de 700 de lei pe lună pentru programul Şcoală după Şcoală, ceea ce face acest program mult mai accesibil. Finanţarea vine însă cu 2 condiţii: să fie inclusă o masă caldă şi programul să fie până la ora 18.
Bunăstarea şi siguranţa copiilor noştri sunt dintre cele mai importante obiective pe care le are primăria sectorului 2. Avem deja cele mai bune condiţii şcolare din România, dar facem toate eforturile să le îmbunătăţim şi mai mult.
Finanţarea programului Şcoală după Şcoală a fost o soluţie ingenioasă pentru a rezolva o problemă reală (masa caldă în şcoli şi programul până la ora 18) rezolvată cu instrumentele administrative existente.
Vreau să-i mulţumesc pe această cale Violetei Chiriloaie, care a gândit întreaga schemă pentru acest program. Deşi a părut pe alocuri complicat, iată că am atins obiectivele pentru acest an.
p.s. Lista şcolilor unde este implementat acest program
Școala Gimnazială Nr. 24
Școala Gimnazială Nr. 39
Școala Gimnazială „Grigorie Ghica Voievod”
Școala Gimnazială „Petre Ghelmez”
Școala Gimnazială Nr. 77
Școala Gimnazială Nr. 51
Școala Gimnazială „Ferdinand I”
Școala Gimnazială „Maica Domnului”
Liceul Teoretic „Lucian Blaga”
Școala Gimnazială “Sf. Silvestru”
Școala Gimnazială Nr. 25
Școala Gimnazială Nr. 62
Școala Gimnazială Nr. 66
Școala Gimnazială Nr. 46

Dominic Fritz : Primarul Lisabonei, Carlos Moedas, a acceptat invitația mea de a purta un dialog despre rolul orașelor în Uniunea Europeană

0
Mă bucur că primarul Lisabonei, Carlos Moedas, a acceptat invitația mea de a purta un dialog despre rolul orașelor în Uniunea Europeană.
Carlos Moedas, fost Comisar European cu portofoliu Cercetarea, Știința și Inovarea și secretar de stat în Guvernul Portugaliei se află la Timișoara pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest.
Dialogul nostru este public, deschis oricărui doritor și se va desfășura la Cinema Victoria, mâine, de la ora 16,00.
Ce au Timișoara și Lisabona în comun? Poate, faptul că amândouă au câștigat titlul de Capitală Europeană a Culturii. Sau că promovează multiculturalitatea și diversitatea etnică.
Chiar dacă distanța dintre Timișoara și Lisabona este de peste 3.000 de kilometri, multe dintre provocările cu care orașele noastre se confruntă sunt comune. Găsim soluții împreună sau fiecare acționează separat?
Evenimentul face parte din programul de promovare externă a titlului de Capitală Europeană a Culturii.
Vă aștept!

Linkul evenimentului: facebook.com/events/638812761173715

Nicușor Dan : Lansăm în licitația pentru reabilitarea a 50 de km de infrastructură de tramvai

0

🟢Este cea mai mare achiziție publică realizată vreodată de Primăria Capitalei, cu o valoare de 500 de milioane de euro.

🟢Invit companiile româneşti şi internaţionale să se înscrie la această procedură de achiziție.
Întrucât este o licitație importantă la care ne dorim să avem cât mai mulți participanți, am transmis informația către camerele de comerţ și către ataşaţii comerciali ai ambasadelor.

🟢În ceea ce privește sursa de finanțare a proiectului, vom aplica pentru 300 de milioane de euro din fonduri nerambursabile la Programul Operațional Regional 2021 – 2027.

🟢Pentru restul de 200 de milioane de euro, analizăm posibilitatea contractării unor împrumuturi și atragerii de fonduri din partea instituţiilor financiare internaţionale.

🟢Liniile de tramvai a căror infrastructură va fi reabilitată leagă zone importante ale orașului și se află pe artere intens circulate precum: Bd. Th. Pallady, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Calea Călărașilor, Bd. Corneliu Coposu, Bd. Pache Protopopescu, Bd. Barbu Văcărescu, Bd. Bucureștii Noi, Galea Griviței, Bd. Ion Mihalache, Bd. Chișinău, etc.

🟢În prezent, Bucureștiul are o reţea deja modernizată de 90 de kilometri.
Prin reabilitarea celor 50 de km, toată infrastructura de tramvai a orașului va fi complet modernizată în doi ani.

#modernizareliniitramvai #investițieuriașă #pmb

 

Au trecut 2 ani de la alegerile locale. Administrație locală eficientă cu #USRlaPrimarie

0

În ultimii 2 ani, primarii USR aleși în orașele, sectoarele și comunele din România au luat măsuri concrete pentru dezvoltarea și modernizarea comunităților pe care le administrează și pentru a opri risipa de bani publici.

Totul pentru a îmbunătăți viața oamenilor. Prezentăm, pe scurt, cele mai importante trei măsuri luate de o parte dintre primarii USR în prima jumătate de mandat:

📍 În Sectorul 1, primarul Clotilde Armand:
💡 a renegociat toate contractele de utilităţi, de exemplu, factura la compania salubritate Romprest a fost înjumătățită;
🚨 a reorganizat Poliția Locală și eficientizat activitatea acestei instituții;
♻️ a demarat trei proiecte pe fonduri europene, în valoare de peste 10 milioane euro. Unul dintre ele a fost câștigat și se implementează acum: este un sistem ultramodern de colectare selectivă a deșeurilor din Sectorul: 1.973 de platforme (la anul pe vremea asta vor fi peste tot în S1).

📍 La Bacău, primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu:
🗄️ a publicat toate contractele și cheltuielile primăriei și ale instituțiilor subordonate (singura primărie din județ care a făcut asta);
🏫 a dotat școlile din Bacău cu echipamente moderne IT din bani europeni: 4.267 de tablete pentru elevi în valoare de 3.4 milioane de lei și 734 de clase dotate cu laptopuri, tablete electronice, routere de rețea, videoproiectoare, camere web;
🏥 a alocat 4.5 milioane de euro pentru lucrările la demisolul și parterul Spitalului Municipal ”Sfânta Maria”.

📍 La Brașov, primarul Allen Coliban:
✅ a transparentizat toate contractele primăriei;
🚍 a adus Brașovul pe primul loc în România la transport public ecologic, având în flotă 51 de troleibuze noi și 60 de autobuze electrice noi și 45 de stații de încărcare, achiziționate din fonduri europene;
🏥 a dezvoltat un proiect nou de Spital de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase, care va fi depus pentru finanțare din PNRR.

📍 La Timișoara, primarul Dominic Fritz:
🏫 a început construcția de la zero a unui campus școlar modern, care va avea 4 clădiri și 48 de săli de clasă și va găzdui 1.200 de elevi. Numai anul acesta a alocat 10 milioane de lei = cât a cheltuit fostul primar în 2019 pe toată infrastructura de învățământ din oraș;
💡 a modernizat aproape 500 de corpuri de iluminat pe trei artere, ceea ce înseamnă un consum redus de energie. Obiectivul: o treime din iluminatul public stradal din Timișoara va consuma mai puțină energie electrică;
✅ a refăcut peste 25km de țevi pentru încălzirea centralizată. La final va reduce pierderile din sistem cu 40 de bazine de apă fierbinte pe an.

📍 La Alba Iulia, primarul Gabriel Pleșa:
💡 a modernizat sistemul de iluminat public al municipiului Alba Iulia cu fonduri europene, obiectivul principal fiind creșterea eficienței energetice: 4.114 noi corpuri de iluminat cu LED sunt în plin proces de instalare, dotate cu telegestiune, reprezentând 96% din iluminatul public al orașului;
♻️ a extins sistemul de colectare selectivă a deșeurilor. Ținta asumată de Gabriel Pleșa: minim 30% deșeuri colectate selectiv în orașul care, până acum, nu colecta selectiv nici măcar 1% din totalul deșeurilor;
🚍 a depus 3 proiecte în valoare de aproximativ 12.5 milioane de euro pentru cumpărarea a 21 autobuze electrice și a unui microbuz electric, și pentru instalarea a peste 40 de stații de încărcare pentru mașini electrice.

📍 În Sectorul 2, primarul Radu Mihaiu:
🗞 a dublat bugetul de dezvoltare: bani pentru investiții prioritare în reabilitări de blocuri, școli, străzi și spații verzi;
🏫 a atras fonduri pentru 2 creșe noi (una mare de 110 locuri la Ion Vlad in Pantelimon și una mică de 40 de locuri in Floreasca);
💡 a reușit să obțină 3 milioane de lei din fonduri europene nerambursabile pentru digitalizarea Sectorului 2.

📍 La Victoria (Brașov), primarul Camelia Bertea:
🏥 a redeschis, cu ajutorul mobilizării comunității locale, Spitalul Orășenesc Victoria;
♻️ a finalizat închiderea depozitului de gunoi, reușind astfel să evite declanșarea de către Comisia Europeană a procedurii de infringement împotriva orașului Victoria, ceea ce ar fi însemnat sancțiuni și amenzi foarte mari;
💡 a depus cel mai mare proiect pe fonduri europene din Victoria. Este vorba de un proiect de peste 3.8 milioane de euro prin PNRR pentru eficientizarea energetică a 7 blocuri din oraș. Rezultatul: condiții mult mai bune de trai și facturi mult mai mici pentru energie.

📍 La Întorsura Buzăului, primarul Raul Urda:
💡 a alocat 2,7 milioane de lei pentru școli, cea mai mare sumă din bugetul local. Rezultatele: fonduri pentru toate bursele școlare pentru elevi; nicio școală din oraș nu mai are wc-ul în curte; asfalt nou pe căile de acces spre școli și grădinițe;
♻️ a modernizat 5 spații destinate colectării selective a deșeurilor din zona blocurilor, urmând să fie amplasate și camere de supraveghere video;
🚍 a depus proiecte de peste 4 milioane de euro în cadrul PNRR pentru achiziționarea de 3 microbuze și un autobuz electric, pentru reînființarea transportul în comun, 10 stații de așteptare smart și două semafoare smart.

📍 La Dumbrăvița (Timiș), primarul Horia Bugarin:
💡 a alocat peste 6 milioane de lei de la bugetul local pentru cel mai complex proiect de infrastructură rutieră din istoria comunei, care înseamnă asfaltare, iluminat stradal și mai mult spațiu verde;
➕ a început montarea a 835 de lămpi LED prin care se va face o economie energetică de 60%, cu o finanțare nerambursabilă de 90% din valoarea totală de 2.300.000 lei;
🏫 a asigurat locuri la grădiniță și școală pentru fiecare copil din Dumbrăvița.

📍 La Smârdan (Galați), primarul Zinica Silviu:
🏫 a introdus în premieră burse pentru elevii din Smârdan;
🚍 a asigurat transport gratuit elevilor școlii din Smârdan;
➕ s-a ocupat de eficientizarea rețelei de furnizare a apei potabile în Smârdan, iar, datorită investițiilor făcute în ultimul an, locuitorilor comunei le este asigurată furnizarea de apă potabilă non-stop.

Administrație locală eficientă cu #USRlaPrimarie.

USR PLUS Sector 1

Elena Lasconi : Ar trebui să sărbătoresc. Sărbătoresc doi ani de Rai și Iad

0

Sunt doi ani în care am văzut, am simțit și am trăit atât efectele răutății pure, căt și ale iubirii de aproape. Și o împlinire de a face pe care nu am mai trăit-o. Știu ce am făcut și sunt tare mândră de asta, pentru că a fost un drum greu în care am realizat mai mult decât toți bărbații aflați la conducere în ultimii 30 de ani.

Sărbătoresc faptul că am învățat enorm, că las răuvoitorii să piară pe limba lor. Sărbătoresc pentru că nu mi-am pierdut echilibrul și credința, că țara pe care o iubesc, România, parte din identitatea mea, e încă vie în mine.

Sărbătoresc că am rămas autentică și că asta distruge orice comunicare făcută de agențiile plătite cu bani primiți de la bugetul de stat de PSD-PNL.

Sărbătoresc că există Dumnezeu, că El îmi dă putere.

În urmă cu doi ani m-am bucurat cu reținere, deși știți că sunt extrovertită. Aveam sentimentul acela de reținere. Nu am sărbătorit niciodată “victoria”, pentru că victoria adevărată e atunci când scăpăm de corupți și ne recâștigăm țara.
Sărbătorim o realitate așa cum e. Sărbătorim când întâlnim oameni deștepți.
Sărbătoresc că pot să continui!
#elenalasconi
#campulungmuscel

- Advertisement -

MOST POPULAR

HOT NEWS