Acasă Blog

Allen Coliban : Start la schiat în Poiana Brașov!

0

Am verificat astăzi starea pârtiilor împreună cu reprezentanți ai Primăriei, ai Salvamont și ai firmei care asigură pregătirea pârtiilor.

De mâine, 28 ianuarie, începând cu ora 9.00, se va schia pe toate pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul. De asemenea, se va schia pe cele două pârtii pentru începători, Stadion și Bradul. Sper ca de săptămâna viitoare să reușim și amenajarea Drumului Roșu, astfel încât să se poată coborî până în Poiană.

Ne bucurăm cu toții că ninge în Poiană. Așteptăm zăpada de foarte mult timp. Acum pare că ne ajută și natura. Totuși, în ciuda tuturor eforturilor supraomenești de a amenaja pârtiile, se poate schia decent doar în partea superioară a masivului.

Este maximul pe care l-am putut face din punct de vedere al amenajării. În cifre, asta înseamnă 70.000 de metri cubi de zăpadă artificială produsă în această perioadă.
Semnele sunt că în zilele următoare stratul se va îmbogăți din surse naturale. Prin urmare, oricine vrea să schieze în weekend-ul acesta trebuie să o facă cu mare grijă și, evident, respectând toate măsurile anunțate de către administratorii pârtiilor.

O parte dintre pârtii, cele care coboară până în partea inferioară, vor fi închise. Deci se va schia în zona superioară, asta însemnând partea superioară a Drumului Roșu, Poiana Doamnei, tot ceea ce înseamnă pârtii care ajung până la telescaunul din Ruia.

Ca de obicei, administratorii pârtiilor lucrează la tot ce înseamnă balizaj și organizare de linii pentru așteptarea la telescaune. Mizăm pe înțelegerea turiștilor și a schiorilor, pentru că vom schia în acest weekend doar în condiții excepționale.

Dacă prognoza meteo se confirmă, weekend-ul următor vom avea condiții de a coborî până jos.

Clotilde Armand : Domn’ Marcel… mai țineți minte problemele penale ale colegului dumneavoastră, Dan Tudorache ? Să vă zic ce s-a întâmplat în seara asta la Înalta Curte. Complicele lui Dan Tudorache, Ion Niță, a recunoscut că a cerut șpagă

0

„Domn’ Marcel… mai țineți minte problemele penale ale colegului dumneavoastră, Dan Tudorache, cercetat sau judecat în trei dosare penale cu prejudicii record? Să vă zic ce s-a întâmplat în seara asta la Înalta Curte. Complicele lui Dan Tudorache, Ion Niță, a recunoscut că a cerut șpagă pentru contracte cu dedicație la Primăria Sectorului 1, intervențiile se făceau direct în biroul fostului primar.

A fost pus în fața probelor din dosar, sunt mărturii și interceptări ambientale. Înalta Curte a admis astăzi cererea formulată de Ion Niță, prin care cerea să fie judecat în procedura recunoașterii învinuirii pentru a putea beneficia de o reducere a pedepsei.
„Admite cererea formulată de inculpatul Niţă Ion privind judecată în procedura recunoașterii învinuirii. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 25 ianuarie 2023.”

Pentru partidul roșu și toți falșii socialiști de acolo: hoțiile din banii publici nu trec neobservate, trecutul vă urmărește, citește ancheta jurnalistică [link în comentarii la ancheta jurnalistică făcută de Centrul de Investigatii Media și Buletin de București – fiindcă la TV cumpărate de PSDPNL nu veți afla nimic] despre ONG-ul controlat de oamenii de încredere a Gabrielei Firea, cum sunt sifonați banii DGASPC Ilfov și DGASPC Sector 3 alocați oamenilor cu problemele de sănătate.

Ăsta este cinism dus la extrem, se fură din banii oamenilor care nu se pot apăra, cu dizabilități severe, mintale dar și fizice. Pentru asemenea anchetă trebuie să intervină autoritățile statului iar dna. Firea să plătească scump.

PNL și PSD au pornit deja campania electorală pentru a-i aduce înapoi pe primarii de diamant, Daniel Tudorache și Gabriela Firea. Au trecut la șantaje mediatice disperate în mass-media plătită din banii publici alocați partidelor politice.”

Buletin de București : Egalitatea de șanse gestionată din Guvern de „Sfânta Gabriela cea Vitează”, business de aur pe bani publici pentru apropiații ei

0

În 2012, la presiunea Europei, statul român a fost forțat să scoată oamenii cu dizabilități fizice și mintale din centrele-mamut pentru care România a devenit faimoasă în lume în primii ani după Revoluție. Treptat, într-un proces început atunci și încă în derulare, oamenii au ajuns în locuințe protejate sau în centre rezidențiale mici, în comunitate.

Așa a apărut și a înflorit un nou business: comerțul cu oameni foarte bolnavi, deci fără apărare. Pe seama statului, obligat în continuare să plătească bani buni pentru îngrijirea lor. 

…Pe 24 noiembrie 2020, într-o garsonieră din Voluntari, se înființa un ONG cu nume de sfânt inventat: Asociația Sfântul Gabriel cel Viteaz. 

Între primii membri ai organizației o regăsim pe Ligia Gheorghe (fostă Enache), veche prietenă a Gabrielei Firea, fost producător al emisiunilor sale la Antene, consilier al primarului, al senatorului și apoi al ministrului Egalității de Șanse Gabriela Firea. 

…Din cei peste 30.000 de euro care intră lunar, de la stat, în buzunarul apropiaților Gabrielei Firea, doar patru mii de lei, adică sub o mie de euro, ajung să fie cheltuiți pentru servicii medicale, de psihiatrie și psihologie, așa cum reiese din documentele obținute de reporterii CIM și Buletin de București. Adică 2.7% din suma totală primită acoperă niște servicii esențiale, în condițiile în care toți cei 27 de beneficiari sunt persoane cu handicap accentuat sau grav și cu dizabilități mintale, deci oameni care au nevoie de supraveghere medicală cvasicontinuă…

Gabriela Firea, Ligia Enache și Ștefan Godei, la aniversarea din 2019 a zilei de naștere a Ligiei Enache. „Am cei mai grozavi prieteni si colegi din lume!” Sursă: Facebook Ligia Enache

Instituția care finanțează asociația oamenilor lui Firea, DGASPC S3, se află în subordinea Primăriei Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță.

Robert Negoiță, primarul sectorului 3, alături de Gabriela Firea și Florentin Pandele la botezul copilului lui Negoiță. Sursă: Facebook Robert Negoiță

mai mult la : /buletin.de/bucuresti/

Nicușor Dan : Mă bucur că există interes din partea operatorilor economici pentru cea mai mare achiziție publică realizată vreodată de Primăria Capitalei, în valoare de aproximativ 1,9 miliarde lei.

0

🟢Este vorba despre reabilitarea a 50 de kilometri de linii de tramvai în zonele intens circulate din București.

🟢Peste zece companii de profil s-au arătat interesate să participe la licitația deschisă a acestor lucrări. Reprezentanții acestora, alături de specialiști ai Primăriei Capitalei au participat săptămâna aceasta la o serie de vizite în teren în toate zonele vizate de proiect, astfel încât ofertanții să poată avea o imagine clară a lucrărilor necesare și să poată întocmi cât mai corect propunerile tehnice și financiare.

Ofertele trebuie depuse până în data de 15 februarie.

⚠️Reamintesc faptul că lucrările de reabilitare sunt împărțite în 15 loturi și au ca termen de realizare 6 luni pentru proiectare și 12 luni de execuție pentru fiecare lot în parte.

⚠️Liniile de tramvai a căror infrastructură va fi reabilitată leagă zone importante ale orașului și se află pe artere intens circulate precum: Bd. Th. Pallady, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Calea Călărașilor, Bd. Corneliu Coposu, Bd. Pache Protopopescu, str. Traian, str. Grigore Cobălcescu, Bd. Gloriei, str. Vasile Lascăr, Lizeanu, bd. Lacul Tei, șos. Petricani, bd. Dimitrie Pompeiu, bd. Mărășești, bd. Expoziției, bd. Camil Ressu, Bd. Barbu Văcărescu, Bd. Bucureștii Noi, Calea Griviței, Bd. Ion Mihalache, Bd. Chișinău, etc.

Nicușor Dan 

Nicușor Dan : Primăria Capitalei începe anul 2023 cu zero datorii curente. Ce înseamnă acest lucru?

0

Că în ultimii doi ani, cu mari eforturi, am reușit să plătim sau să eșalonăm nu mai puțin de trei miliarde de lei, datorii curente făcute de vechea administrație. Am evitat astfel un faliment iminent care însemna, printre altele, închiderea principalelor servicii publice: transport public, sistem de termoficare, spitale etc.


🟢Aceste datorii s-au acumulat pentru că Primăria Capitalei, condusă de administrația PSD, cheltuia în fiecare lună mai mult decât avea, ceea ce a dus la o situație dezastruoasă: la sfârșitul anului 2020, nu mai puțin de 150 de companii și persoane private puseseră popriri pe conturile Primăriei Capitalei.
🟢De ce a fost importantă plata acestor sume? Pentru că, în primul rând, companiile cu care Primăria Capitalei a avut sau are contracte își primesc acum banii la timp, iar Municipalitatea redevine un partener de încredere și nu mai apare în mediul de afaceri ca o instituție rău-platnică.
🟢După plata sumelor datorate și deblocarea conturilor, prima reacție a mediului privat nu s-a lăsat așteptată: la sfârşitul anului trecut a trebuit să împrumutăm de urgență 500 de milioane de lei pentru a evita colapsul sistemului de termoficare, iar pentru că băncile au avut încredere în noi, am reuşit.
🟢Deciziile pe care le-am luat au fost dureroase și au afectat, în parte, unele investiții: s-au amânat mai multe proiecte, deși existau toate documentaţiile necesare, cum ar fi consolidarea malurilor de lac din Herăstrău, refacerea aleilor din parcuri, reabilitarea unor drumuri, prelungirea Pasajului Grigorescu etc.
🟢Am făcut economii substanțiale la buget prin desființarea unor companii municipale, însă unele servicii publice au fost afectate, fiind necesare noi achiziții, noi licitații, refacerea unor documentații etc.
🟢Acum, toate aceste investiţii amânate se vor putea realiza, pentru că avem o situație financiară stabilă.
🟢În ultimii doi ani în mod deliberat nu am comunicat această situație dezastruoasă pentru că s-ar fi creat panică în piață și toți creditorii Primăriei și-ar fi cerut banii de urgență ceea ce însemna în mod clar colapsul instituției. În schimb, în toată această perioadă, am avut discuții și negocieri cu creditorii și am reușit să închidem astfel datorii uriașe.

 

Radu Hossu. Românul care a dus ajutoare voluntar în cele mai fierbinți zone de război din Ucraina

0

Radu Hossu : Rezumatul de noapte (09.01 ora 03:05)

Înainte de a prezenta situația de pe front, vreau să vă anunț că mâine (azi), la invitația lui Vitalie Cojocari, voi fi prezent live în studioul Euronews Romania, începând cu ora 16.00. Voi prezenta noi clipuri de pe front, din perioada în care am fost în prima linie și imagini ale distrugerii localităților de către ruși. Dacă nu aveți televizor (sau nu vă uitați la TV), puteți să vedeți emisiunea live accesând următorul link: https://www.euronews.ro/live
Dacă aveți televizor, Euronews este prezent pe fiecare rețea a cabliștilor. Cei care știu exact care este canalul, pot da info pentru cei interesați în comentarii. Vă mulțumesc și ne vedem mâine!

Frontul Lugansk. Situația în zona nord și centrală (Svatove) este stabilă momentan. În zona de sud – Kreminna – Armata Ucraineană s-a apropiat la 5 km de oraș. Orașul ocupat de ruși este atacat din 3 direcții. Vest, sud și nord-vest. Recunosc că nu mă aștept la o victorie a Armatei Ucrainene înainte de luna februarie. Excepție la această presupunere fiind continuarea greșelilor pe care le fac în Bătălia petru Donbas, unde rușii masează irațional de multe trupe.
Bătălia pentru Donbas. Linia Siversk-Soledar. Situația din Soledar s-a înrăutățit până ieri noapte, când Armata Ucraineană a început o contraofensivă locală și a reușit să împingă înapoi câteva sute de metri mercenarii Wagner care încearcă din august să cucerească acest oraș. Atenție! Din august! Soledar nu este, contrar celor spuse de Prigojin, o localiate de importanță tactică și nici pe departe nu este una care să le permită – în eventualitatea cuceririi ei – înaintarea ușoară către Sloviansk-Kramatorsk

Kramatorsk: Ieri, Ministerul rus al Apărării anunța că au ucis 600 de militari ucraineni într-o bază din Kramatorsk. Imaginile postate azi de către reporterii și militarii de acolo arată cum rachetele și obuzele rusești și-au ratat ținta și nu există nicio victimă. Încă o dată spun: Când minte rusia? Când deschide gura.

Frontul Sud: Se duce o luptă pentru Kinburn Spit, o peninsulă din Herson Oblast, al cărei capăt face parte din Mykolaiv Oblast și de unde rușii bombardează și orașul Herson și Mykolaiv. Momentan peninsula este contestată, însă este evidentă dorința Armatei Ucrainene să treacă râul Nipru în sud pentru a controla cât mai mult din „Insula Herson Sud” – cum am denumit-o acum câteva luni.

UK: Serviciile de inteligență din UK evidențiază că există vulnerabilități ale rușilor pe Frondul de Sud, în zona Zaporojie-Tokmak, ceea ce probabil că ați mai citit la mine. (speculație proprie) Aceste vulnerabilități nu vor fi exploatate până când noile brigăzi formate în urma mobilizării de acum 11 luni sunt sunt pregătite pentru război și până când noile capabilități ofensive venite din vest nu vor fi combat-ready.

Germania: După ce Polonia, Finlanda, Danemarca au anunțatat acum 2 zile că vor face lobby pentru o coaliție de țări care să pună presiune pe Germania pentru a oferi tancurile Leopard2 către Ucraina, astăzi în Parlamentul German s-a discutat exact despre asta și pentru prima dată nu s-a exclus ca aceste tancuri să ajungă în Ucraina în curând.

Grecia: A anunțat că va trimite Marderele lor germane înainte de backfill (să primească altele în loc) tocmai pentru a grăbi procesul prin care aceste echipamente excepțional de importante în următoarea fază a războiului să ajungă în Ucraina.

Până acum, aproximativ 40% din teritoriul ocupat ilegal, imoral și ilegitim în urma invaziei de pe 24 februarie, a fost eliberat de Armata Ucraineană.
Ne este poate ușor să ne uităm la imaginea de acum și să uităm că în primele zile nimeni nu dădea nicio șansă Ucrainei să supraviețuiască acestei invazii. Totuși, se lupta cu „a doua armată a lumii”, nu? Am trecut de la „speranța că poate rezistă”, la „speranța că poate va învinge”, ceea ce este un salt uriaș și în mentalitate și în evoluția războiului. Însă asta s-a produs cu sacrificii gigantice.

Masacrele de la Bucha, Irpin, Borodyanka, Chernihiv, Izium sau Mariupol, făcute în mod deliberat, sistemic și sub comanda celor care conduceau brigăzile armatei ruse sunt doar câteva din zecile de mii de tragedii prin care poporul ucrainean a trecut.

Pe 26 februarie 2022, în fața Prefecturii Brașov spuneam „Moralul bate Metalul”. A trecut mult timp de atunci. Am fost și eu și voi, cei care ați urmat calea de a crede în curajul și rezistența acestui popor prin mii de înjurături, jigniri și amenințări cu moartea. Și totuși românii, prin intermediul vostru și al altora pe care i-am mai enunțat, au fost adevărații ambasadori ai României în Ucraina.

Acest conflict se va încheia. Sper cât mai curând, iar atunci vom putea desface o sticlă de șampanie (eu din aia Robbie Bubble, căci nu beau alcool) și să sărbătorim înfrângerea răului care azi este întruchipat în statul ter0rist rusia cu ai lui conducători crim|nali. Vom sărbători șansa ca regulile internaționale să fie respectate. Vom sărbători succesul binelui, întruchipat acum în acest popor, care evident are defectele lui, însă momentan este cel care în timpul cel mai greu posibil a arătat că nu dă înapoi.

Până atunci, mai trebuie și noi să-i susținem, dar mai ales ei, ucrainenii să reziste și mai mult de atât să facă noi sacrificii pentru a-și elibera toate teritoriile furate.
Până atunci, ne citim aici, ne vedem pe net sau pe stradă, în Ucraina sau în România și putem fi mulțumiți că suntem de partea bună a istoriei!

Slava Ukraini!

Radu Hossu

Camelia Bertea : Dragi victorieni, Vă invit mâine seară, la ora 12, să facem împreună trecerea în noul an bucurându-ne de focul de artificii

0

Vă invit mâine seară, la ora 12, să facem împreună trecerea în noul an bucurându-ne de focul de artificii 🎆

La fel ca anul trecut, vom lansa artificiile de pe terenul de fotbal de la Colegiul Tehnic Dr. Alexandru Bărbat. Menționez și de această dată că decizia nu îmi aparține.

Acest loc este singurul unde putem primi aviz ISU, fiind la distanța minimă legală față de zonele locuite, însă trebuie să înțelegem că respectarea acestor norme este pentru propria noastră siguranță.
Încheiem un an bun, deși plin de provocări, și privim cu optimism și încredere către noul an.

Am reușit să pornim sau să continuăm proiecte importante pentru oraș, am reușit să obținem mulți bani europeni și să depunem proiecte pentru noi fonduri, care ne vor permite, în anii următori, să continuăm dezvoltarea și modernizarea orașului nostru, astfel încât să avem cu toții o viață mai bună, iar tinerii și copiii noștri să aibă un viitor mai bun, aici, în Victoria.

🙏 Vă mulțumesc pentru tot sprijinul şi încrederea! Vă doresc un an nou plin de realizări şi bucurii!

La mulți ani, dragi victorieni! 🥂

 

Camelia Bertea

Clotilde Armand : De astăzi avem în Sectorul 1 module smart de colectare separată de deșeuri stradale.

0

Am instalat astăzi primele șase module inteligente de colectare separată de deșeuri stradale, la stațiile de metrou Piața Victoriei, Piața Romană și Aurel Vlaicu. Sunt parte dintr-un program pilot pe care vreau să-l extind în tot sectorul. Aștept opinii și păreri de la dumneavoastră, în perioada următoare, despre cât de funcționale sunt aceste module.

Eu pot să vă spun că sunt dotate cu panou solar, au un coș de inserție acționat cu mâner și pedală și un compactor. Containerul este de 240 litri și are montat pe el un senzor de umplere și un CIP electronic pentru identificare și monitorizare. Dotarea cu pedală va permite utilizarea acestora în condiții de igienă și siguranță.

Modulele sunt prietenoase cu mediul, vor impiedica umplerea lor până la refuz blocand coșul de inserție, vor avertiza pe panoul de date cetățenii cu privire la gradul de umplere și vor putea fi monitorizate de autoritatea publică în timp real pentru a fi golite și igienizate la timp.

 

Elena Lasconi : Premieră la Câmpulung Muscel!

0

Vă așteptăm de Revelion în Piața Primăriei!

Unii dintre cei mai buni DJ ai momentului vor face show la trecerea dintre ani. La ora 00:00 vom avea artificii spectaculoase.

Abia aștept să ne revedem!
La mulți ani!
#elenalasconi
#campulungmuscel

Dominic Fritz : DNA l-a trimis în judecată pentru fapte de corupție comise în administrația Robu pe Florin Răvășilă, consilierul personal al fostului primar

0

DNA l-a trimis în judecată pentru fapte de corupție comise în administrația Robu pe Florin Răvășilă, consilierul personal al fostului primar, pus mai apoi director al Direcției de Patrimoniu.

E al treilea personaj cheie al administrației Robu, cu dosar de corupție în ultima jumătate de an. Primii doi au fost Ionuț Nasleu, consilier personal al fostului primar și apoi director la Piețe și Rodica Aurelian, fosta șefă de la resurse umane din administrația Robu.

Să nu ne facem nicio iluzie: ei sunt doar o parte din haremul de dubioși, corupți și ridicoli care l-au înconjurat pe fostul primar, el însuși lipsit de orice simț al ridicolului. De mulți dintre ei am scăpat prin lupte dure în ultimii doi ani. Alții încă visează, ridicol, o întoarcere în primărie, în frunte cu cel pentru care propriul ego nemărginit a născut monștri de corupție.
Timișorenii au spus clar și răspicat acum doi ani că a fost de-ajuns.

E treaba justiției să facă dreptate. Nu sărbătorim nicio victorie. E trist că Timișoara a fost condusă și călărită de astfel de oameni atâția ani.

Dominic Fritz

 

- Advertisement -

MOST POPULAR

HOT NEWS